A kolorálás mesteri művelése, párosulva természetes, tiszta csengéssel, mellyel leginkább jellemezhető Felszeghy Judit énekesnő hangja. Zenei képzettségét a Kodály-módszer alapozta meg, majd 10 év zongora és 18 év kóruséneklési múlttal indult

el szólóénekesi karrierje, melyet Geszty Sylvia operaénekes  tudása és tapasztalata tette még gazdagabbá.

A nemzetközi színpadokon is ismert Marquise barokk kosztümös kamaraegyüttes egyik alapítója, melynek egyik énekes vezetője is. A Marquise együttes vezetése és menedzselése mellett Judit szívesen énekel más koncerteken és eladásokon is: romantikus, klasszikus műveket, operetteket, magyar nótákat és musicaleket is. Éneket és zongorát tanít Angliában, a magyarországi karmesterkurzus szervezője. Northamtonshire-ben megalapította a Judith’s Choir nevű kórust, mellyel többször jártak Magyarországon is. Judit Emma Kirkby magántanítványa.

Felszeghy Judit - ének

Kóruskarnagy, énekművész, 1986-ban született Budapesten. A budapesti Városmajori Gimnázium ének-zene tagozatán végzett, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében Szolfézs-zeneelmélet tanárként és Karvezetőként nyert képesítést 2008-ban, amelyet 2011-ben Kóruskarnagy-művész-szakos diplomával egészített ki. Működött a Magyar Rádió Gyermekkórusa asszisztenseként, szolfézst és zeneelméletet tanított a Kittenberger Kálmán Művészeti

Juhász Orsolya Anna - ének

Iskolában és a Weiner Leó Konzervatóriumban. Alapító karnagyként vezette a nagymarosi Maroska Gyermekkórust és – jelenleg is – a Nagymarosi Férfikart. Interaktív zenei foglalkozásokat vezet a budapesti Művészetek Palotájában. Nemzetközi kurzusok résztvevője volt és folyamatosan dolgozik együtt kortárs zeneszerzőkkel, nevéhez számos ősbemutató kötődik.

Az A38 hajón önálló esten mutatta be a sanzon műfajának újraértelmezését. 

Starzyński Zsolt - pszaltérium, duda

A középkor művészetének rajongója. A La Reverdie, Sequentia, Les Musiciens des Provance, Ensemble Oni Wytars, Live Tri Oak, és a Corvus Corax gyakorolták a legnagyobb hatást rá a középkori zenét játszó zenekarok közül. A 13. században összeállított Cantigas de Santa Maria dalgyűjtemény megismerése szintén fontos állomás volt. Ez a dalgyűjtemény és a zenekar két fantasztikus hangú énekesnőjével való találkozás inspirálta a Rosa Gallica létrehozására, hogy a vásári forgatagba illő hangszeres középkori zene mellett (Sub Rosa), végre középkori énekek is megtalálják útjukat a régizenei színpadok felé.

 

A zenekar alapítója és vezetője. Gimnazista korában némi szaxofontanulás után figyelme a régizenei fúvós hangszerek felé kezdett terelődni, így jutott el a duda, töröksíp, schalmei, bombard, cornamusa hangszerekhez, melyeken a játékot autodidakta módon sajátította el. 1999-ben megalapította a Sub Rosa régizenei együttest, mely hangszeres középkori zenét játszik.

Pintér Ágnes - hárfa

Sergio de la Ossa - koboz, ének

Gyulai Csaba - daf

kezdőlap

magunkról

tagok

fellépések

képek

videók

kapcsolat

letöltés

linkek

Rosa Gallica

 

régizenei együttes

 

1994 -1999 Liszt Ferenc Zene művészeti Egyetem - diploma (Zeneelmélet-tanár, Énektanár, Karvezető)

 

1990 -1994 Táncsics Mihály Gimnázium, Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola (szolfézs, zeneelmélet, hárfa)

 

1982-1990 Magyar Rádió Gyermekkórusa (Somogyi Béla Általános Iskola)

 

Művészeti tevékenységek:

 

1995-től - a Purcell kórus tagja és szólistája, mely az Orfeo Zenekarral együtt Vashegyi György művészeti vezetése alatt működik. Számos CD felvétel(Charpentier, Tunder, Istvánffy, Bach, Mozart, Lickl, Manna, Geist, stb.)közreműködője

 

1996 óta a Corvina Consort szólóegyüttes tagja, melyben mint énekes és hárfás vesz részt. Számos CD felvétel: Orlando di Lasso, Pierre de la Rue, Claude Le Jeune, Palestrina, Salamone Rossi műveiből, a Habsburg császári udvar 15-16. századi szertartásaiból. A Le Monde de la Musique

CHOC díjas felvételei: Orlando de Lasso : Officium Defunctorum, MDP-001, 1999 és Palestrina : Priego alla Beata Vergine, HCD32497.

 

Nyelvészeti tevékenységek:

 

2004-től - a VOILA nyelviskola francia nyelvű

asszisztense (fordítások, titkárság, humán erőforrás, kulturális események szervezése)

 

2000-től - számos francia-magyar és magyar-francia fordítás különféle témákban, pl. kiadványok és szakkönyvek

 

Oktatás:

 

2006-2009 Molnár Antal Zeneiskola (Budapest VII.) szolfézs, zeneelmélet, zeneirodalom, hárfa

 

2002-2003 Járdányi Pál Zeneiskola (Budapest II.) szolfézs, zeneelmélet

 

1999 -2000 Miskolci Főiskola és az ELTE Tanárképző Főiskola (szolfézs, zeneelmélet), Budapesti

Ward Mária Iskola (ének)

Tanulmányok:

2001-2002 DEA -Zenetudományi tanszék (Sorbonne, Párizs) (Régizenei szakág: Modalitás és kromatika Claude Le Jeune művészetében) Később az anyagból lemezfelvétel is készült - Claude Le Jeune: Airs & Psaumes (Corvina Consort)

Vendég zenészbarátaink: